Afganisztán Tálibok

Afganisztán fantasztikus ország csak éppen élni nehéz benne. Gaál József Könyörtelen fegyveres harcok dúlnak Afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett Afgán Nemzeti Hadsereg ANA között.


Mesz Ajnak Megmentese National Geographic Wonders Of The World Monument Valley Buddhist Shrine

Béke nem valószínű de az amúgy sincs évezredek óta.

Afganisztán tálibok. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. újabb tartományt foglaltak el a tálibok. A tálibok egyik szóvivője a Twitteren péntekre virradóra jelentette be hogy csapataik teljességgel megszállták Kandahárt.

1996 és 2001 között egyszer már voltak hatalmon Afganisztánban uralmuknak a 2001-es amerikai terrortámadásokat követő szövetséges megtorlás vetett véget. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az Egyesült Államok növelte csapatai létszámát. Összeomlás szélén Afganisztán.

A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport a vallás szunnita ágához tartoznak a mozgalom 1994 körül jött létre. Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a városból. A tálibok Afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták Olyan sok vakcina van Magyarországon hogy a teljes felnőtt lakosságot be lehetne vele egyszer oltani Ezzel a megoldással lehetne megmenteni a Velencei-tavat.

De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Szabad Európa RFERL Kandahár a tálibok és a biztonsági erők közötti harcokat követően 2021. A tálibok egyik szóvivője a Twitteren péntekre virradóra jelentette be hogy csapataik teljességgel megszállták Kandahárt.

A tálibok már a második legnagyobb várost is elfoglalták. Még mindig nem tudni megy vagy marad az afganisztáni NATO-misszió. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során.

Afganisztán barátjaként tekintenek Kínára a tálibok és azt remélik hogy a lehető leghamarabb megkezdhetik a tárgyalásokat Pekinggel befektetésekről és az ország helyreállításáról nyilatkozta a szervezet szóvivője a South China Morning Postnak. Közben egyre hevesebb harcok dúlnak az ország. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán második legnépesebb városát Kandahárt is.

Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét és a helyzet egyáltalán nem úgy fest hogy a felek feladnák a pozícióit a. Jelenleg Afganisztán politikai térképe így néz ki a fehér területek a tálibok kezén vannak míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik.

A tálibok már nem elég erősek a kormány pedig még nem elég így nem tudni mi lesz ha a nyugati katonai erő kivonul az országból. A tálib fegyveresek szombaton már Afganisztán regionális fővárosainak jelentős részét ellenőrzik miután elfoglalták az ország legfontosabb központjait köztük Afganisztán második legnépesebb városát Kandahart írja a BBC News. Öt tartományi fővárost is elfoglaltak a tálibok Afganisztánban mindössze pár nap leforgása alatt köztük Kunduzt az ország hatodik legnépesebb városát.

Sorra hódítják meg a nagyvárosokat a tálibok. A nemzetközi közösség a. Antonio Guterres ENSZ főtitkára szerint az Afganisztánban uralkodó helyzet ellenőrizhetetlenné vált és a civilek fizetnék a.

Afganisztán továbbra is heves politikai harcok színtere. A tálibok és az Egyesült Államok között tavaly létrejött megállapodás dilemmát okoz a szövetségeseknek a távozás ugyanis azt eredményezheti hogy Afganisztán újra a terroristák menedékévé válik. A BBC elemzése szerint a tálibok az elmúlt két hónap során nagyobb részt hódítottak meg Afganisztánban mint bármikor a 2001-es NATO-invázió óta.

Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő Sibargan városát Dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Folytatódnak a tálib felkelők akciói veszélyt jelentenek az al-Káida csekély maradványainak támadásai. Hegyek és sivatagok váltják egymást a társadalmat pedig törzsi és egyéb ellentétek feszítik.

A tálibok elfoglalták Afganisztán második legnagyobb városát az al-Kaida visszatérése fenyeget. A tálibok péntekre elfoglalták Afganisztán második legnagyobb városát Kandahár tartomány. A radikális iszlamista tálibok akik 2001-ig hatalmon voltak és most is Afganisztán közel negyedét ellenőrzik azt mondják hogy erre semmi szükség mert ők nem fenyegetik sem a diplomatákat sem a külföldi civileket és bevenni sem akarják a fővárost.

Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát Kandahárt is elfoglalták és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat.


Al Quran Surah At Taghabun Lengkap Teks Arab Bacaan Dan Terjemahannya Mosque Grand Mosque Quran


Updated Carrotlines App Helps You Shop Healthy Bonus It S Free Healthy Shopping Nutrition Advice Preventative Health


Pin On Ryan Jensen Period 1 Iraq


Pin By Manda Faith On People In Black White Willie Robertson Duck Commander Duck Dynasty


Pin On Bill Of Rights


Saudi Arabia Is A Country In The Middle East The Largest Country Of Arabia Bordering The Persian Gulf And The Red Sea North O Rub Al Khali Suez Saudi Arabia


I Pinimg Com Originals E7 E1 B9 E7e1b9a05531546


Gordon Ramsay Sult Ropogos Sertes Hasalja 2 Pork Belly Roasted Pork Belly Recipe Pork Belly Recipes


Pin On Ryan Jensen Period 1 Iraq


Al Quran Surah At Taghabun Lengkap Teks Arab Bacaan Dan Terjemahannya Mosque Grand Mosque Quran


Masfel Even Belul Az Usa Kivonul Afganisztan Teruleterol Fuhu Iraq Military Iraqi Army


Arabic And Kurdish Are Iraq S Two Most Major Language Arabic Consist Of 28 Letters And Is Written From Left To Right The Letters Are In The Picture The Arabi


Pin On Middle East Project Section 2


I Pinimg Com Originals 2f D9 82 2fd982408b12d82


Rus Senator Puskov Biden In Politikalari Yeni Bir Soguk Savas A Yol Acabilir 2021 Amerika Politika Savas


Arabic And Kurdish Are Iraq S Two Most Major Language Arabic Consist Of 28 Letters And Is Written From Left To Right The Letters Are Alfabeto Chines Alfabeto


The 10 Richest People Of All Time Rich People Bill Gates All About Time

YOU MAY LIKE :